Кадър: БНТСъединените щати завършиха евакуацията на силите си от Афганистан. 

...
Кадър: БНТСъединените щати завършиха евакуацията на силите си от Афганистан. 
Коментари Харесай

САЩ евакуираха всички свои хора от Афганистан

Кадър: Българска национална телевизия

Съединените щати приключиха евакуацията на силите си от Афганистан. 
Последният американски боец, който напусна Кабул, е генерал-майор Крис Донахю, пълководец на 82-ра въздушно-десантна дивизия.

По този метод се поставя завършек на 20-годишното американско военно наличие в страната. От 14-и август Съединените щати са евакуирали общо 123 хиляди души, от които 6 хиляди са американци, заяви Пентагона.

В Туитър, представител на талибаните уточни, че последните американски сили са напуснали летището в Кабул в среднощ локално време. " Сътворихме история ", съобщи различен талибански представител.

Видео, оповестено в обществените мрежи, демонстрира талибани на интернационалното летище. Изтеглянето на Съединените щати беше маркирано и с изстрели във въздуха.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен разгласи, че Вашингтон отваря нова глава в връзките с Афганистан.

" Военната задача завърши, стартира дипломатическа задача. Това е нашият проект за идващите дни и седмици. Първо, ще създадем нов екип, който да управлява тази нова задача. От през днешния ден прекратяваме дипломатическото си наличие в Кабул и прехвърляме активността си в Доха, Катар, за което напълно скоро ще бъде осведомен Конгресът. Предвид несигурната конюнктура и политическа обстановка в Афганистан, това е внимателна стъпка ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР